Jabłka faszerowane mięsem mielonym

4.5 (178 ocen)

  • 50 min

Smacznie, tanio i inaczej.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 duże jabłka,
    15 dag drobiowego mięsa mielonego,
    1 małe jajko,
    5 dag sera gouda,
    1 mała cebula,
    1 łyżka śmietany kremówki,
    natka pietruszki,
    sól,
    majeranek,
    przyprawa do mięsa mielonego,
    2 łyżki soku z cytryny,
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jabłka faszerowane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jabłek ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne, wydrążyć miąższ zostawiając 1 cm ściankę i razem z wierzchem drobno pokroić.
    Jabłka skropić sokiem z cytryny.
    Cebulę i natkę drobno pokroić, wymieszać z mięsem, pokrojonymi jabłkami, jajkiem i kremówką. Doprawić majerankiem, przyprawą do mięsa mielonego i solą.
    Ser pokroić w drobną kostkę, dodać do farszu i wymieszać.
    Wydrążone jabłka napełnić farszem, przełożyć do naczynia do zapiekania i piec w otwartym naczyniu w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować