Jabłkowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Schłodzić przez pół godziny i wyłożyć nim formę o rozmiarach 19x22 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiec w mocno rozgrzanym piekarniku (250 stopni C).
2.Przekładanie:
Gdy ciasto lekko się zarumieni, wyjąć z piekarnika. Posypać bułka tartą z orzechami. Nałożyć pokrojone w cienkie plasterki jabłka, przesypując je cukrem. Następnie znów posypać tarta bułką z orzechami.
3.Biszkopt:
Z podanych składników zrobić ciasto biszkoptowe i zalać nim jabłka. Wstawić do piekarnika (200 stopni C). Piec na jasnozłoty kolor ok. 35 -40 minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem z wanilią.
Komentarze