Jabłecznik z soku

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i smaczny....

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biszkopt okrągły: 1 sztuka
    - sok jabłkowy: 1 litr
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - śmietana kremówka -36%: 200 mililitrów
    - cukier: 2 łyżki

Jabłecznik z soku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotowy biszkopt wkładamy do tortownicy. Z litra soku odlewamy pół szklanki. Do szklanki wsypujemy proszek budyniowy i żelatynę.Sok gotujemy i odstawiamy, wlewamy zawartość szklanki. Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Nie gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia.
  • 2. Jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  • 3. Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru.Wykładamy na tężejący jabłecznik.

Komentarze

Podobne przepisy