Jabłecznik z jagodami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Jabłka i jagody w cieście rewelacyjne połaczenie...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    3,5 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    200 g margaryny
    32 g cukru waniliowego
    3 łyżki śmietany 18%
    4 żółtka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Nadzienie:
    1 kg winnych jabłek
    3 łyżki cukru
    200 g świeżych jagód
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Desery

Jabłecznik z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na ciasto 1. Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy proszek do pieczenia margarynę żółtka jaj oraz cukier i śmietanę zagniatamy kruche ciasto.Dzielimy na pół. Jedną połową wylepiamy blaszkę o wymi 24/36 cm i wyłożoną papierem pergaminowym.
  • przed pieczeniem 2. Nadzienie: Jabłka obrać ze skórek zetrzeć na tarce jarzynowej przełożyc do rondla wsypać cukier i przesmażyć ostudzić . Na dno ciasta wyłożyć jabłka i posypać umytymi i osuszonymi jagodami.Z pozostałego ciasta zrobić ruloniki lekko rozgniatając palcami i wyłożyć na wierzchu ciasta.

    Wsadzić ciasto do piekarnika i piec 50 minut w temp 170* Po wyjęciu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować