JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

4.5 (178 ocen)

Moi najbliżsi się nim zajadają!

Składniki:

  • 50 dag mąki, 25 dag margaryny, szklanka cukru, 2jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 3 szklanki mleka, 1i ½ kg jabłek, cynamon.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i proszek wymieszać posiekać z tłuszczem, dodać jajka i cukier szybko zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną cześć rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę. Na to wyłożyć obrane jabłka pokrojone na ósemki posypać cynamonem. Budyń ugotować. Gorący wylać na jabłka. Resztę ciasta rozwałkować, przykryć nim warstwę budyniową. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować