Jabłecznik z brzoskwiniami

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ozdabiam go lukrem.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 3 szkl. mąki
    ● 5 żółtek
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 3 łyżki cukru
    ● kostka margaryny
    Masa:
    ● 1 szkl. cukru
    ● łyżka cynamonu
    ● budyń śmietankowy
    ● 1 kg jabłek
    ● 3 brzoskwinie
    ● 5 białek
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Jabłecznik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagniatamy. Połową
    wylepiamy blachę, resztę
    mrozimy ok. 2 godzin.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy.
    Brzoskwinie kroimy
    w małą kostkę i mieszamy
    z jabłkami. Dodajemy 5 łyżek
    cukru i cynamon. Masę wykładamy
    na ciasto. Białka
    ubijamy z resztą cukru. Mieszamy
    z budyniem. Wykładamy
    na owoce. Resztę ciasta
    ścieramy na pianę. Pieczemy
    50 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować