Jabłecznik włoski

4.5 (178 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeszcze jedna propozycja na ciasto z jabłkami

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jaja
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki
    1 szklanka oleju
    3 duże jabłka
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Jabłecznik włoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jaja ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki, na końcu wymieszać z pokrojonymi jabłkami.
    Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować