1.Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę.Pokrojone w kostkę masło (najlepiej jak jest miękkie). Wsypujemy odmierzony cukier.Oddzielamy białka od żółtek.Żółtka dodajemy do ciasta.Wsypujemy cukier Wanilinowy oraz proszek do pieczenia.Wszystko ugniatamy ręcznie. Niestety mikser tego nie złapie. Ciasto powinno samo odkleić się od ręki.Wykładamy 3/4 ciasta na blaszkę.Układamy na cieście obrane i pokrojone w kawałki jabłka.Bierzemy miskę z białkami i dodajemy budynie i mieszamy razem na jednolitą masę.Zalewamy tym przygotowany spód, a resztę ciasta kruszymy na górę..Wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 180*C i czas około 30 minut..Wyjmujemy gdy jest przyrumieniony
Porady
Polecam dobrze uszczelnić formę, ponieważ zdarza się że masa budyniowa wycieknie spodem ;).
Można tez ubić same białka i do piany dodać Budynie.
Komentarze