Indyk Garam Masala z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Garam masala jest suchą mieszanką przypraw, używaną w Indiach oraz w różnych rejonach Azji.Ten obiadek to mój kolejny eksperyment kulinarny, tym razem z kuchnią indyjską. Wyszło pysznie i rozgrzewająco, a na dodatek ekspresowo.

  • 30 min

Składniki:

  • Na dwie porcje
    300 g fileta z indyka
    4 połówki brzoskwiń z syropu
    200 g jogurtu bałkańskiego
    2 duże łyżki mieszanki przypraw Garam Masala
    1/2 łyżki mąki pszennej
    5 łyżek syropu z brzoskwiń
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 torebka brązowego ryżu

Indyk garam masala z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11eap8j 1. Pierś z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Brzoskwinie osączyć z syropu i również pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na op.
  • image-22i1nu5 2. Indyka podsmażyć na złoto na oliwie, następnie zdjąć patelnię z ognia.
  • 3. Indyka posypać mąką przez sitko, dodać jogurt i przyprawę Garam Masala. Ponownie wstawić na ogień i zagotować. Dodać syrop z brzoskwiń i brzoskwinie. Serwować z ugotowanym brązowym ryżem Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy