Indyk duszony faszerowany marchewką, cebulką, pietruszką i bazylią

0 (0 ocen)

pyszny indyczek

Składniki:

  • Filet z indyka
    marchewka
    pół cebuli
    natka pietruszki
    świeża bazylia listki
    musztarda
    oscypek
    sol. pieprz

Indyk duszony faszerowany marchewką, cebulką, pietruszką i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z indyka rozbij cienko. Posól i popieprz. Przygotuj farsz: zetrzyj marchew, pokrój cebulkę natkę pietruszki i bazylię. Uduś warzywa na masełku z dodatkiem soli, pieprzu i łyżeczki musztardy. Farsz nałóż na indyka. Na to oscypek drobno pokrojony i zwiń w roladkę. Pospinaj wykałaczkami. Dusimy w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu do 40 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy