Indyk z mandarynkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niebanalnie nadziany drób :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płat z indyka lub pierś kurczaka: 4 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - mozzarella: 4 plastry
    - mandarynka: 1 sztuka
    - kolendra: 0.2 pęczka
    - tymianek, sól, pieprz: 1 szczypta

Indyk z mandarynkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kotlety lekko rozbić, skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem do smaku. Na każdym płacie ułożyć gruby plaster mozzarelli i 1-2 cząstki mandarynki. Mięso zawinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.

    2. Ułożyć na blasze, lekko podlać wodą, przykryć folią aluminiową i piec 20 min. w 180 st. Zdjąć folię i piec jeszcze 10-15 min. aż roladki się zarumienią.

    3. Przed podaniem posypać świeżą kolendrą

    Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Babka z mandarynkami