Indyk w warzywach podany z makaronem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepis na szybki i prosty obiad :-)

  • 15 min

Składniki:

  • ½ kg fileta z indyka
    1 puszka młodej marchewki
    1 mała puszka zielonej fasolki szparagowej
    1 puszka kukurydzy
    2 łyżki śmietany 18%
    Masło klarowane
    Przyprawa do indyka, sól, pieprz

Indyk w warzywach podany z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i wymacerować w przyprawach.
  • 2. Podsmażyć na maśle klarowanym.
  • indyk z warzywami na patelni 3. Dodać pozostałe składniki wraz z zawartością wody.
  • 4. Wymieszać i zagotować.
  • 5. Dodać śmietanę i doprawić do smaku.
  • Indyk w warzywach podany z makaronem 6. Podawać z grubym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy