Burgery są rewelacyjne. Delikatne indycze mięso z wyrazistymi przyprawami i suszonym pomidorami smakuje idealnie. Polecam z sosem z dodatkiem wędzonej papryki.
Indycze burgery z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę oraz suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Łączymy je z mięsem. Do mięsa dokładamy również odciśniętą kajzerkę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy – węgierską, bazylię i ostra paprykę, sól i pieprz. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mięsną masę dzielimy na 4 części. Z każdej formujemy płaskiego, dość dużego burgera. Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją olejem o smaku pomidora, bazylii i czosnku. Grillujemy burgery na wolnym ogniu przez 15 minut. Co jakiś czas odwracamy. Do burgerów idealnie pasuje sos z majonezu, śmietany z dodatkiem soli, pieprzu i wędzonej papryki.
Komentarze