Imprezowe mielone

0 (0 ocen)

Takie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
    3 łyżki zasmażonych warzyw
    Sól
    Pieprz
    3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia

Imprezowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do mięsa wbijamy jajko, dokładamy zasmażone warzywa ze słoiczka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia się składników. Dosypujemy bułkę tarta i dokładnie wyrabiamy. Formujemy małe klopsiki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy