IMPREZOWA MAKRELKA NA KRAKERSACH

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wędzona makrela jest pyszna...ale żeby na przyjęcia ją pchać?Okazuje się ze całkiem chetnie zjadają ją...Spróbujmy podać ja na krakersach,każdy sie skusi..i napewno wezmie dokładkę.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    peczek szczypiorku
    garstka posiekanej cebulki
    sól,pieprz
    2 łyzki majonezu
    3 jaja na twardo

Imprezowa makrelka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makrela 1. Makrelę rozkładamy na pół.Obieramy z ości
  • doprawiamy pastę makrelową 2. Obrana makrelę wrzucamy do salaterki,dodajemy pokrojona cebulkę,na tarce o duzych oczkach scieramy jajka.Solimy,pieprzymy,dodajemy majonez.Wszystko mieszamy na gładką masę.
  • Makrelowe,,coś" 3. Gotową pastę wykładamy na talerzyk,możemy ją udekorować,zeby chetniej sięgnęły po nią dzieciaki.Pyszna na kanapki!
  • krakersy z makrelą 4. Gotową pastą smaruje krakersy,posypuję posiekanym szczypiorkiem.Przygotowuje min.godzinę przed podaniem

Porady

Jesli chcemy miec na krakersach 2 kolory pasty,zeby na talerzu bylo bardziej kolorowo,do polowy czesci nalezy dodac 2 łyzki keczupu,pasta ładnie się zaróżowi.Można do pasty dodać ogóreczka kiszonego.Ja dodaje do tych na krakersiki,dzieci wolą bez

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy