IMBIROWO-POMARAŃCZOWA MARCHEW

0 (0 ocen)

zapach imbiru i pomarańczy zawsze kojarzy mi się ze świętami . Uwielbiam

Składniki:

  • SKŁADNIKI ;
    2 marchewki
    Pół soku z pomarańczy
    1 łyżeczka imbiru
    2 łyżki oliwy
    2 szczypty pieprzu caynne
    Sól

Imbirowo-pomarańczowa marchew - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-22ilryw 1. WYKONANIE
    Marchew obieramy i myjemy . Za pomocą obieraczki skrawamy tzw wstążki aż do końca marchewki. Połowę pomarańczy wyciskamy za pomocą wyciskacza do cytrusów dodajemy obrany i starty imbir oraz 2 łyżki oliwy oraz pieprz Cayenne , mieszamy wkładamy skrojoną Marche i mieszamy by wszystko się połączyło, tak przygotowaną marchew marynujemy około 1 godziny , po tym czasie marchew wyjmujemy do naczynia i pieczemy 15 minut w 200 stopniach .Po wyjęciu posypujemy solą Podajemy do obiadu . Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy