Idealna polewa na ciasto

4.28 (183 ocen)

  • 10 min

Taką polewę robię od lat. Jest naprawdę pyszna i super błyszczy na placku. Przepis dostałam od mamy

  • 10 min

Składniki:

  • Na jednego przeciętnego placka
    3 łyżki kakao
    3 łyżki cukru pudru
    ½ kostki masła
    3-4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.28 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Idealna polewa na ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przesiewamy cukier z kakao. Mieszamy z mlekiem aby powstała gęsta papka. W garnku rozpuszczamy masło uważając aby się nie przypaliło. Gorące pomału wlewamy do papki kakaowej i energicznie mieszamy tak aby tłuszcz się ładnie połączył z masą kakaową. Gdy całe masło połączymy z masą kakaową ciepłą polewę wykładamy na ciasto.

Porady

Placka z polewą należy schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę wtedy będzie dobrze się kroił.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować