Hiszpańska tortilla z ziemniakami i szynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Syta i pyszna hiszpańska tortilla z ziemniakami, szynką i papryką. Jest idealna na śniadanie lub na obiad.

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    4 pieczarki
    1/2 czerwonej papryki
    2 cebule
    150 g żółtego sera
    2 łyżki natki pietruszki
    6 plastrów szynki
    3 białka
    3 jajka
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Hiszpańska tortilla z ziemniakami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojone w pół plasterki pieczarki. Mieszamy i gdy się podsmażą przekładamy do miski. Ziemniaki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Również przesmażamy je na patelni do momentu aż zmiękną. Dokładamy do miski. Szynkę kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na średnich oczach, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy białka oraz całe jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy duże tortille. Gdy z jednej strony się usmażą, obracamy je za pomocą pokrywki od patelni (tak żeby się nie rozpadły).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Jajka

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Obiad

Podobne przepisy

4.45 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Tortilla z jajkiem, serem i szynką na ciepło

To może cię zainteresować