Hiszpańska tortilla

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa szybka, jednogarnkowa, smaczna i syta. Wizualnie wygląda naprawdę pięknie.

  • 30 min

Składniki:

  • średnia cebula,
    1 krążek kiełbasy (w zależności od upodobań może być więcej),
    pół papryki,
    mały pomidor,
    10 oliwek ciemnych,
    2 ziemniaki,
    mała marchewka
    5 jajek,
    łyżeczkę z czubkiem musztardy Horcice Develey

Hiszpańska tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05bcnxi 1. Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na łyżce margaryny, aż warzywa staną się miękkie. Wykładamy na talerz.

    Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Chwilę podsmażamy.

    Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę,pomidory, a oliwki w plastry. Całość chwilkę dusimy. Doprawiamy do smaku.
    Rozkładamy na warzywach podsmażone wcześniej ziemniaki oraz marchewkę.

    5 jajek roztrzepać w misce dokładnie, dodać łyżeczkę musztardy i doprawić solą i pieprzem. Jajka wylać równomiernie na patelnie bez mieszania z pozostałymi składnikami.
    Całość smażyć na małym ogniu 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy