Herbatnikowiec

4.5 (174 ocen)

Przepis podpatrzyłam i wypróbowałam go w formie tortu,słodko ,ale pysznie

Składniki:

  • 2 biszkopty kakaowe:
    -10 jaj
    -10 łyżek cukru
    -10 łyżek mąki
    -2 łyżki kakao
    -2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    -1 budyń śmietankowy
    -pół litra mleka
    -kostka masła lub margaryny

    Dodatkowo:
    -2 paczki herbatników
    -puszka masy toffi

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Toffi Herbaty

Herbatnikowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy 2 biszkopty kakaowe.Na mleku gotujemy budyń,studzimy i ucieramy z masłem,dzielimy na dwie części.Biszkopt smarujemy jedną częścią masy ,układamy herbatniki i smarujemy je masą toffi ,na nią dajemy pozostałe herbatniki .Drugą część masy,położonej na herbatnikach przykrywamy biszkoptem.Smarujemy resztą masy i posypujemy startą czekoladą lub smarujemy bitą śmietaną zrobioną według przepisu na opakowaniu i dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować