Herbatniki z kremem czekoladowo-bananowym.

5 (172 ocen)

Posmarowane miodem i obsypane wiórkami kokosowymi smakują wyśmienicie :)

Składniki:

  • 100 g małych herbatników ( 1 duże opakowanie)
    100 ml mleka
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    1 dojrzały banan
    3 łyżki cukru
    1 łyżka kaszy manny
    1 łyżka płynnego miodu
    1 łyżka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty Krem Krem czekoladowy

Herbatniki z kremem czekoladowo-bananowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzewamy w garnku dodajemy połamana na kawałki czekoladę oraz cukier , mieszamy do rozpuszczenia. Banana rozgniatamy widelcem , dodajemy do garnka , kaszkę manna wsypujemy cały czas energicznie mieszając.
  • herbatniki 2. Na każdy herbatnik kładziemy cienką warstwę gorącego kremu , przykrywamy kolejnym. ( masa koniecznie musi być gorąca by herbatniki dobrze się skleiły) . Każde ciasteczko smarujemy miodem oraz obsypujemy wiórkami kokosowymi.
    Gotowe przykrywamy folią aluminiową , odstawiamy do lodówki na ok 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Herbata Herbata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować