Herbatniki z gorgonzolą i migdałami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe słone ciasteczka to wspaniała alternatywa dla kupnych paluszków i krakersów, pełnych chemii i spulchniaczy. Idealna przekąska na przyjęcie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SER GORGONZOLA, MIGDAłY:
    - ser gorgonzola lub lazur: 125 gramów
    - orzechy lub migdały: 120 gramów
    - mąka pszenna: 90 gramów
    - masło: 30 gramów
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Herbatniki z gorgonzolą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • herbatniki z gorgonzolą 1. Połowę orzechów lub migdałów mielimy w mikserze na mączkę. Dosypujemy mąkę, sól, pieprz, proszek do pieczenia i krótko miksujemy. Dodajemy gorgonzolę i masło, i znowu krótko miksujemy, aż z ciasta zrobi się kula.
  • Herbatniki z gorgonzolą 2. Dzielimy ciasto na dwie części, formujemy rurki o średnicy 3 cm i lekko naciskając, obtaczamy je w posiekanych nożem orzechach lub migdałach. Owijamy rurki w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  • 3. Po wyjęciu kroimy na krążkio grubości 1 cm. Przekładamy je na blachę i pieczemy w temperaturze 180 st. przez ok. 15 minut, do zarumienienia się ciastek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

herbatniki

To może cię zainteresować