Hawajski murzynek.

0 (0 ocen)

Wspaniałe połączenie kokosu, owoców i kakao.

Składniki:

  • 1/2 szklanki mleka
    250 dag margaryny rozpuszczonej
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    1 cukier waniliowy
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka

    1/2 słoiczka dżemu wieloowocowego
    1/2 szklanki wiórków kokosowych
    5 łyżek cukru

Hawajski murzynek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić dodać do niej mleko i pozostałe produkty sypkie. Na końcu dodać żółtka. Ciasto wlewamy do formy. Następnie łyżką kładziemy dżem. Następnie ubijamy białka do których pod koniec ubijania dodajemy cukier a następni, gdy już są ubite wsypujemy wiórki kokosowe i całą tę masę wykładamy na ciasto. Pieczemy w 180 stopniach C 50 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy