Halloween'owe paluchy wiedżmy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis pokazała mi kuzynka która robiła te paluchy gdy pracowała w Niemczech :)

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g masła
    1 jajko
    2,5 szklanki mąki
    łyzeczka soli
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka aromatu waniliowego
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    100 g obranych migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Halloween'owe paluchy wiedżmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wyrobić na stolnicy i wstawić do lodówki na 15 min
    Migdały można zalać ciepłą wodą żeby lepiej było obierać.
    Z ciasta formujemy paluchy, ja robiłam rulonikii grubości ołówka/długopisa gdyż ciasto rośnie.
    Na każdym palcu nacinamy zgięcia a z połówki migdała robimy paznokieć
    Piekarnik nastawiamy do temperatury 200 stopni i wkładamy paluchy na 10 minut do zrumienienia.

Porady

Paznokcie wiedżmy można posmarować wiśniowym dżemem dla imitacji krwi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować