Lato to okazja do grillowania. Proponuje ciekawe w smaku hamburgery z lososia. Wiem ze ta ryba ma duzo tluszczu ,ale on sie troche wytopi jak bedzie pieczony na grillu lub na patelni.
Hamburgery z lososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso lososia mielimy
2.Cebule kroimy srednio-drobno
3.Dodajemy przyprawy i mieszamy wszystko razem
4.formujemy hamburgery, okolo 150 gr kazdy
5.Tak przygotowany kladziemy na posmarowane olejem krateczki metalowe a te na bardzo mocno nagrzane zeberka grilla, nie polecam kladzenia na folie aluminiowa.Piec okolo 3 -5 min na kazdej stronie, nie przepiec , bo beda suche.
6.mozna usmazyc na patelni w domu starajac sie lekko posmarowac patelnie olejem, na kazdej stronie okolo 3 - 5 min. Nie przepiec.
7.Podpiec buleczki na grillu 2 min , polozyc lisc salaty, lososiowe hamburgery polac 2 lyzkami sosu brabucue. Ja skarmelizowalam duzo cebule na odrobinie oleju i polozylam na wirzchu. Przykryc druga polowka buleczki, spiac wykalaczka i podawac.
Komentarze