Hamburgery z konfiturą z czerwonej cebuli ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prawdopodobnie większość z Was uwielbia hamburgery! Dziś polecam szybkie hamburgery z gotową konfitura z czerwonej cebuli, która jest obłędnie pyszna :) Liście szpinaku możecie zastąpić świeżą rukolą lub sałatą lodową.

  • 30 min

Składniki:

  • bułki hamburgerowe lub bułki pełnoziarniste/kajzerki
    500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego*
    sól i pieprz
    1 jajko
    bułka tarta
    liście szpinak
    pomidor pokrojony w plastry
    ser w plastrach np. gouda
    musztarda
    gotowa konfitura z czerwonej cebuli**

Hamburgery z konfiturą z czerwonej cebuli ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki na hamburgery możecie przygotować z przepisu, który już kiedyś pojawił się na blogu lub skorzystać z gotowych bułek. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną musztardy następnie dodajemy jajko i około 1-2 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Z mięsa formujemy płaskie i okrągłe kotleciki, które grillujemy. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą i układamy składniki w wybranej przez Was kolejności. Podajemy np. z łódeczkami ziemniaczanymi i sosem czosnkowym lub barbecue.

Porady

* można użyć innego mięsą, np. z szynki lub mielonego mięsa z indyka ** konfiturę z czerwonej cebuli możecie też przygotować domowym sposobem

Komentarze

Podobne przepisy