Gzik poznański

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 10 min

...

  • 1 godz. 10 min

Składniki:


  • 8 średniej wielkości ziemniaków (do pieczenia)
    250 g twarogu tłustego
    150 ml śmietany 18%
    1/2 pęczka koperku
    cebula średniej wielkości
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Gzik poznański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ( w łupinach ) umyłem ,ponacinałem na krzyż ,każdy owinąłem w folię aluminiową ,piekłem 70 min. w temperaturze 200 stopni C.
    Do miski wrzuciłem ser ,posiekany koperek i pokrojoną w kostkę cebule ,wymieszałem ze śmietaną. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z gorącymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować