Zupa gulaszowa z małymi ziemniaczkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Latem szczególnie lubimy gulasze z dodatkiem dużej ilości młodych warzyw. Taka gęsta zupa jest nie tylko pełna witamin ale też pożywna więc wystarczy za cały obiad. To jedno z niewielu dań, które gotuję na dwa dni, bo na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsze.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa z szynki wieprzowej
    1 kg fileta z kurczaka
    2 cebule
    2 marchewki
    cukinia
    3 czerwone papryki
    cukinia
    1 kg młodych małych ziemniaczków
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    liście laurowe
    ziele angielskie
    słodka i ostra papryka
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa gulaszowa z małymi ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić w kostki. Cebulę posiekać w piórka. Paprykę pokroić w paski, cukinię w półplasterki, marchewki w plasterki. Ziemniaki obrać. W rondlu rozgrzać olej a następnie wsypać słodką i ostrą paprykę, podsmażyć chwilę. Dodać cebulę i mięso, obsmażyć szybko na dużym ogniu. Dodać ziele angielskie i liście laurowe, zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania podlać wodą. Pod koniec gotowania dodać warzywa- najpierw ziemniaki i marchew a po chwili resztę. Kiedy warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy,przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić o odrobinie wody i zagęścić gulasz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować