Gulaszowa karkówka z papryką i pieczarkami

4.51 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

polecam na obiad aromatyczne kęski karkówki duszone z papryką i pieczarkami-podana z ziemniakami i surówka stawowi smaczne, sycące rozgrzewające danie obiadowe:)-polecam.

Składniki:

  • około 1\2 kg karkówki
    30 dag pieczarek
    1 mała cebula
    1 większa czerwona papryka
    2 zabki czosnku
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    2 szklanki bulionu drobiowego
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz ziarnisty
    pieprz swiezo zmieelony
    przyprawa do karkówki
    papryka słodka
    szczypta papryki ostrej

Wystaw ocenę:

4.51 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulaszowa karkówka z papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówke myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka przyprawiamy przyprawa do karkówki, solą, pieprzem i paprykami . Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

    Cebulę kroimy w drobną kostkę , paprykę w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smazymi karkówke na zloty kolor.
    Do mięsa dodajemy cebulę, pieczarki i czerwoną paprykę, dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek, przecier pomidorowy.
    Wszystko zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. do miękkości.

    Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówka np z kapusty pekińskiej .Smacznego:)

Porady

karkówke przed smażeniem mozemy opanierowac maką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować