Gulasz z piersi kurczaka z fasolką szparagową

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Pyszne i szybkie danie obiadowe, moja rodzinka je uwielbia.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
    1 cebula
    0,5 kg fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
    łyżka mąki do sosu
    łyżka oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z piersi kurczaka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać lej, wrzucić kurczaka, zrumienić, dodać cebulę, jeszcze chwilę smażyć. Mięso podlać 0,5 litra wrzącej wody, posolić. Gulasz dusić około 20 minut następnie wrzucić fasolkę i jeszcze gotować około 15 minut, aż fasola będzie miękka. Mąkę wymieszać w 1/3 szklanki wody i wlać do mięsa. Całość jeszcze raz doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami i surówka.

Porady

Ten gulasz można także przygotować z papryką, pieczarkami lub innymi ulubionymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować