Gulasz z pieczarkami, cebulą i papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Świetnie smakuje z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym - mmmmmmm.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1/2 kg karkówki
    olej
    1 l bulionu
    1 cebula
    10 dag pieczarek
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 mała czerwona papryka
    2 łyżki mąki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z pieczarkami, cebulą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wypłukać, pokroić w kostkę. Zrumienić na rozgrzanym oleju.
  • 2. Podsmażone mięso wrzucić do garnka, podlać bulionem. Gotować na małym ogniu ok. 45 min.
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do gotującego się mięsa.
  • 4. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki, dodać do mięsa.
  • 5. Gotować do momentu, aż mieso bedzie miękkie.
  • 6. Dodać koncentrat pomidorowy.
  • 7. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w cienkie paseczki.
    Dodać do reszty składników i chwilę podgotować.
  • 8. Gulasz zagęścić mąką, zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Można dodać łyżkę pryprawy do gulaszu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować