Gulasz z karkówki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki gulasz na obiad

  • 40 min

Składniki:

  • karkówka wieprzowa 50 dkg
    pieczarki 20 dkg
    cebula 2 szt
    czosnek 4 ząbki
    szpinak mrożony 10 dkg
    sambal oelek 1 łyżka
    papryka słodka mielona
    pieprz
    sól
    koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    ocet jabłkowy 1 łyżka
    olej 2 łyżki

Gulasz z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawami, skropić octem i olejem i odstawić na noc do lodówki. Następnie mięso wrzucić do rozgrzanego rondla. Nie ma potrzeby dodawać oleju.
  • z cebulą 2. Do mięsa dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć i podlać wrzątkiem. Przykryć.
  • ze szpianakiem 3. Po 20 minutach dodać szpinak.
  • z pieczarkami 4. Kiedy szpinak się rozpadnie dodać pokrojone pieczarki.
  • z przyprawami 5. Kiedy warzywa się uduszą, dodać przyprawy, koncentrat i dusić do miękkości mięsa. Podawać np. z kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy