Gulasz z karkówki

5 (171 ocen)

Pyszne mięsko z sosem i pieczarkami:)

Składniki:



  • 3 plastry karkówki
    1 cebula
    10 pieczarek
    olej
    pół szklanki wody
    1 bulionetka do mięs
    sól i pieprz
    2 łyżeczki mąki

Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w kostkę lub paski.Przyprawić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i cebulę, podsmażyć. Dodać karkówkę i dalej smażyć co chwilę mieszając. Wszystko zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Dodać bulionetkę. Mąkę rozmieszać w 1/4 szklanki wody i wlać do rondla. Gotować jeszcze 10 minut.Przyprawić gulasz do smaku.
    Podawać z makaronem,ziemniakami lub kaszą :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować