gulasz z kapustą

0 (0 ocen)

Robiłam już gulasz z warzywami, gulasz w sosie pomidorowym, a tym razem wymyśliłam by dodać kapusty kiszonej. Muszę przyznać, że wszystkim bardzo smakowało.

Składniki:

  • 70dag łopatki lub szynki wieprzowej
    0,5kg kapusty kiszonej
    uniwersalna przyprawa warzywna
    pieprz
    ostra papryka
    margaryna
    1łyżka mąki
    wod

Gulasz z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w kawałki i podsmażam na margarynie przyprawiając przyprawą warzywną, pieprzem i papryka. Gdy się podsmaży dodaję kiszoną kapustę (wcześniej kroję ją by była drobniejsza. Podsmażam. Gdy się wszystko dobrze podsmaży, zrumieni podlewam wodą i duszę pod przykrycie do miękkości. Na koniec zaciągam wodą z mąką. Podaję z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy