Gulasz z jagnięciny z rozmarynem

4.5 (148 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

z dodatkiem pomidorów, soczewicy i cieciorki.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jagnięcina: 70 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - papryczka chili: 1 sztuka
    - rozmaryn: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 szczypta
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżka
    - soczewica czerwona: 1 szklanka
    - cieciorka (puszka): 1 sztuka
    - pomidory (puszka): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z jagnięciny z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać w większym garnku. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć. Dodać przyprawy - rozmaryn, papryczkę w całości, pieprz.
  • 2. Mięso pokroić na małe kawałki i dorzucić do garnka. Podsmażyć, posolić, dolać trochę wody jeśli to konieczne i potem dusić na małym ogniu około godziny.
  • 3. Dodać puszkę pomidorów, cieciorkę, ciecierzycę i około dwie szklanki wody. Gotować około 30 minut. Doprawić solą jeśli jest potrzeba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować