gulasz z indyka z warzywami

0 (0 ocen)

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso gulaszowe z indyka 1 kg,olej rzepakowy 1/4 szklanki,cebula 2 sztuki,ząbki czosnku 6 sztuk,przyprawa do kurczaka 1 opakowanie,warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie,woda 1 litr,mąka pszenna 1 łyżka,śmietana gęsta 1/2 szklanki,woda 1/2 szklanki

Gulasz z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. na rozgrzanym oleju rzepakowym zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku
  • etap 2. do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu
  • etap 3. śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy