Gulasz z indyka

5 (152 ocen)

Ten gulasz najczęściej podaję z plackami ziemniaczanymi, ale też dobrze smakuje z kaszą lub ziemniakami.

Składniki:

  • 1 kg mięsa z indyka
    1 cebula
    por ( biała część)
    1 papryka
    1/2 szkl zielonego groszku
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 łyżka słodkiej papryki
    2 łyżki oleju
    pieprz, sól, chili do smaku
    1 szkl wywaru warzywnego
    1 łyżeczka mąki

    Marynata do mięsa:
    1 łyżka pikantnej przyprawy do drobiu
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka majeranku
    2 łyżki sosu sojowego
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Mięso oczyścić z błon, pokroić w grubą kostkę. W misce wymieszać składniki marynaty, włożyć mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
  • Cebula i por 2. Cebulę pokroić w kostkę, pora w półplasterki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
  • Mięso z cebulą i porem 3. Mięso włożyć do cebuli, razem chwilę smażyć. Dodać paprykę w proszku i dobrze przemieszać, uważać żeby nie przypalić papryki. Podlać wywarem i dusić do miękkości mięsa.
  • Gulasz 4. Paprykę pokroić w paski i razem z groszkiem dodać do mięsa. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać ketchup i doprawić pieprzem, solą i chili. Zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować