Gulasz z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem fasolki szparagowej, pycha!

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczak
    20 dag pieczarek
    40 dag fasolki szparagowej
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    200 ml śmietany
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    papryka ostra
    szczypta mielonego imbiru
    1 łyżeczka sosu worcester
    1 łyżeczka oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie piersi z kurczaka oraz pieczarek 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojone piersi, podsmażamy. Pieczarki czyścimy, kroimy w kostkę, dodajemy do podsmażonych piersi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz sos worcester. Chwilkę razem smażymy.
  • Dodanie koncentratu pomidorowego 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy,
  • dodanie fasolki 3. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do piersi, smażymy ok 4 min., stale mieszając. Dolewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku.
  • Smacznego! 4. Gotujemy pod przykryciem aż fasolka zmięknie, od czasu do czasu mieszając. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (163 ocen)

Gulasz z fasolką szparagową

To może cię zainteresować