Gulasz z fasolką i suszonymi śliwkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ten przepis przyniósł do domu mój tata .

  • 3 godz.

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej bez kości
    100 g boczku wędzonego
    1 cebula
    100 g suszonych śliwek
    2 ząbki czosnku
    300 g fasolki szparagowej (ja użyłam mieszanki warzywnej kalifornia)
    łyżeczka ostrej papryki
    250 ml bulionu
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z fasolką i suszonymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj i pokrój w kostkę o boku 2-3 cm. Boczek pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso natrzyj solą, pieprzem oraz papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
  • 2. W rondlu rozgrzej olej i przesmaż na nim mięso z boczkiem na rumiano, dodaj cebulę, a kiedy się zeszkli, podlej całość bulionem i duś pod przykryciem ok. 20 min. Po tym czasie dodaj suszone śliwki, a po kolejnych 10 min wsyp fasolkę szparagową. Gulasz przypraw do smaku, posyp posiekaną natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować