Gulasz z czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Świetnie nadaje się na niedzielny obiad, jak również na przyjęcie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g wołowiny na gulasz, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasolki, 1 opakowanie słodkiej papryki w proszku, szczypta papryki ostrej w proszku, 2 szczypty soli, szczypta pieprzu, łyżka smalcu, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 czubate łyżki mąki.

Gulasz z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Podsmażamy je w rondlu na smalcu wraz z cebulą pokrojoną w drobna kostkę. Do rondla wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.
  • 2. Doprawiamy solą, pieprzem, paprykami. Gotujemy jeszcze 15 minut.
  • 3. Mąkę mieszamy w szklance zimnej wody, dodajemy wraz z odcedzoną czerwoną fasolką do gulaszu. Gotujemy jeszcze 10 minut ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło i uważamy na fasolkę.

Porady

Świetnie smakuje z gotowanymi ziemniakami, z ryżem, jak również z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy