Gulasz z żołądków

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najczęściej podaję go z pieczywem.

Składniki:

  • ● 1,5 kg żołądków drobiowych
    ● 3 marchewki
    ● pietruszka
    ● seler
    ● por
    ● 2 czerwone papryki
    ● puszka kukurydzy
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka
    ● olej

Gulasz z żołądków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy, obgotowujemy,
    odcedzamy i studzimy.
    Kroimy w cienkie
    paseczki.
  • 2. Warzywa obieramy, myjemy
    i też kroimy w cienkie
    paseczki. Dusimy na rozgrzanym
    oleju. Mieszamy
    z żołądkami, doprawiamy
    i dusimy jeszcze 20 minut.
    Pod koniec dodajemy osączoną
    kukurydzę i koncentrat
    pomidorowy. Ponownie
    mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy