Gulasz z wątróbki drobiowej - z papryką i ananasem

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Mięciutki, bardzo soczysty i delikatny gulasz.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag wątróbki drobiowej,
    1 duża cebula,
    1 czerwona słodka papryka,
    4 plastry ananasa z puszki,
    sól,
    pieprz,
    majeranek,
    rozmaryn,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka Sosy Gulasz

Gulasz z wątróbki drobiowej - z papryką i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, oczyścić z włókien i pokroić w mniejsze kawałki.
    Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić w paski, ananasa w kostkę.
    Wątróbkę szybko obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Oddzielnie zeszklić cebulę, dołożyć do niej ananasa i paprykę - smażyć razem kilka minut. Dołożyć obsmażoną wątróbkę, podlać wodą lub zalewą z ananasa, doprawić majerankiem, pieprzem i rozmarynem. Zwiększyć ogień i gotować bez przykrycia do odparowania płynu. Pod koniec leciutko całość oprószyć solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować