Gulasz z wątróbki drobiowej

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Danie tanie i smaczne, proste w wykonaniu. Ciekawe połączenie smaków. Danie najlepiej spożywać z ciemnym pieczywem. Potrawa dla smakoszy wątróbki z dodatkami.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    60 dag wątróbki drobiowej
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1/2 kg dyni
    2 łyżki oleju
    Sól i pieprz do smaku
    1 czerwona papryka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z wątróbki drobiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: wątróbkę oczyścić, opłukać, pokroić na małe kawałki, Cebulę obrać z czosnkiem, pokroić w cienkie plasterki. Paprykę opłukać, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę wraz z dynią. Olej rozgrzać, dodać kawałki wątróbki, podsmażyć. Następnie dodać cebulę wymieszaną z czosnkiem, smażyć 5 minut. Później dodać pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, potem dynię i paprykę. Całość dusić około 5 minut, potem wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, całość smażyć około 15 minut, doprawić solą i pieprzem. Zagęścić rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną.

Porady

1.Jeśli danie będzie gęste nie należy je zagęszczać mąką ziemniaczaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować