Gulasz z warzywami

0 (0 ocen)

  • Średni

Smacznego

  • Średni

Składniki:

  • - łopatka lub szynka beż kości: 1 kilogram
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - cebula biała: 2 sztuki
    - zielona papryka (świeża): 1 sztuka
    - Czerwona papryka (świeża): 1 sztuka
    - pietruszka korzen: 2 sztuki
    - marchewka: 3 sztuki
    - przyprawa do gulaszu: 1 sztuka
    - kostka rosołowa Kucharek grzybowa: 1 sztuka
    - Przyprawy w mini kostkach Majeranek: 1 sztuka
    - zt Przyprawy w mini kostkach Ostre papryczki: 1 sztuka

Gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę,oprószyć przyprawą do gulaszu i mini kostkami.Odstawić do lodówki na 3 godziny.
  • Gulasz z warzywami 2. Marchewkę,pietruszkę,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę,papryki w paski.Dodać do mięsa podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości.Pod koniec duszenia dodać kostkę rosołową rozpuszczoną w 1/2 szklance gorącej wody.
  • 3. Można gulasz zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy