Gulasz w kociołku

4.5 (150 ocen)

  • 25 min

Pyszny pomysł na obiad

  • 25 min

Składniki:

  • 50 dag łopatki
    2 cebule
    3 papryki czerwone
    marchew
    kawałek selera
    60 dag ziemniaków
    2 ząbki czosnku
    2-3 łyżki oleju
    liść laurowy
    kminek
    słodka i ostra mielona papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Gulasz w kociołku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, dodać rozgnieciony czosnek, posypać mieloną papryką, solą, pieprzem i kminkiem. Podlać szklanką wody, przykryć i dusić, aż mięso będzie półmiękkie.
    2. Wówczas włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i seler oraz paprykę w paski.. Dodać liść laurowy i ewentualnie podlać wodą.
    3. Dusić pod przykryciem , aż warzywa będą miękkie.
    4. Podawać samo lub z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować