Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Mięso jest miękkie, aromatyczne, a całość niezwykle syta i posiadająca kuszący aromat!Spróbujcie!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 700-800g mięsa wieprzowego (użyłam karkówki)
    2-3 cebule
    1 puszka pomidorów (w całości)
    1 puszka kukurydzy
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    3 ząbki czosnku
    5 ziarenek pieprz
    2 listki laurowe
    1 łyżeczka suszonej bazylii (płaska)
    1/3 łyżeczki suszonego tymianku
    papryka ostra
    sól
    Dodatkowo:
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29b36wf 1. Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i wymieszać z niewielką ilością soli.
    Cebulę pokroić w piórka.
    Mięso z cebulą podsmażyć na odrobinie tłuszczu i następnie przełożyć do garnka.
  • image-0j299pu 2. Dodać pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę (lub drobno posiekany), listki laurowe, bazylię, tymianek i ziarenka pieprzu.
    Całość wymieszać i dusić do miękkości (około 40-45 minut - w zależności od rodzaju mięsa) na małym ogniu - pod przykryciem.
    (Woda jest zbędna).
    Pod koniec gotowania dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę.
    Gulasz podgotować z 2-3 minuty i w razie potrzeby doprawić do smaku.

Porady

Można użyć dowolnego mięsa wieprzowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kukurydza Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować