Gulasz wieprzowy z białą fasolą

4.99 (142 ocen)

  • 45 min

Aromatyczny gulasz do idealny dodatek do ziemniaków, makaronu, kaszy, czy ryżu. Najlepiej smakuje z ulubioną sałatką.

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g mięsa gulaszowego
    1 mała puszka białej fasoli
    1 mała cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    1 łyżka mąki
    5 ziaren jałowca
Wystaw ocenę:

4.99 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z białą fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Zalewamy wodą, dodajemy jałowiec i dusimy. Na drugiej smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Dodajemy do mięsa. Fasolę płuczemy. Dodajemy w momencie, kiedy mięso będzie miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Gulasz zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować