Gulasz wieprzowy

5 (174 ocen)

uniwersalny gulasz do kaszy, ziemniaków czy placków ziemniaczanych

Składniki:

  • 700 g mięsa gulaszowego wieprzowego
    1 duża cebula
    1 czerwona papryka
    1 średnia cukinia
    250 g pieczarek
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka piri piri
    1 łyżeczka przyprawy ognisty smok
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 kostka bulionowa grzybowa
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    500 ml wody
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso pokroić jeśli są duże kawałki.
    Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wsypać paprykę i ja podsmażyć.
    Wrzucić mięso, podsmażyć.
    Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w sporą kostkę, pieczarki pokroić na ćwiartki ( jeśli są duże to drobniej ).
    Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i pieczarki i chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
    Wszystko podlać wodą, dodać przyprawy oraz kostkę i dusić do miękkości mięsa.
    W razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku.
    Na koniec w niewielkiej ilości wody wymieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią gulasz.
    Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować