Gulasz warzywny z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

Ekspresowy obiad z udziałem mięska i sezonowych warzyw. Można podać z kaszą, ryżem lub makaronem, a nawet kluskami czy kopytkami.

Składniki:

  • mała cukinia
    po papryce żółtej, białej i czerwonej
    cebula
    fix do gulaszu
    300 g mięsa mielonego z łopatki
    200 g makaronu
    szczypiorek do posypania

Gulasz warzywny z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy.
    Warzywa dokładnie myjemy, kroimy w kostkę. Układamy w brytfance, zalewamy wodą, tak żeby je zakryć. Gotujemy ok 20 minut. Po tym czasie włożyć surowe mięso i fix ,gotować następne 20 minut.
  • 2. Nakładać porcje, oprószyć umytym i poszatkowanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy