Gulasz rybny to pyszne, sycące a zarazem lekkie danie. Podany na ciepło z pieczywkiem smakuje rewelacyjnie, polecam.
40 min
Składniki:
SKŁADNIKI :
500 g fileta z dorsza lub inna ryba
100 g małży
sól, pieprz ziołowy do smaku
2 jajka
4 łyżki mąki
1/4 szklanka wody
olej rzepakowy do smażenia
Rybę kroimy na kawałki, doprawiamy do smaku. Z jajek, wody i mąki robimy ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczamy w cieście, smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z jednej i drugiej strony.
1.PRZYGOTOWANIE :
Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podpiec na oleju. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę. wlewamy pomidory i bulion. Dusimy do miękkości, około 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego.
Komentarze